Uitgelicht: de MeeVIStoestemming

10049
06 aug 2020

Sportvissers met een VISpas kunnen drie keer per jaar de MeeVIStoestemming gebruiken door iemand zónder VISpas gratis mee uit vissen te nemen - een uitgelezen kans om hem of haar in het vissen te introduceren en enthousiast te maken over onze hobby. Maar wat zijn de ‘spelregels’ rond de MeeVIStoestemming precies?

Drie verschillende personen

Meerdere keren per jaar je niet-vissende maatje meenemen? Helaas – je zult een dag moeten kiezen, want hij of zij mag maar één keer per jaar met jou als VISpashouder mee. Wil de persoon in kwestie dat jaar nóg een keer met jou of zelfstandig op pad, dan is het zaak dat hij of zij zelf een VISpas aanschaft. Wel kan hij of zij natuurlijk nog een keer met een andere VISpashouder mee.

Alleen op VISpaswater

De MeeVIStoestemming is uitsluitend te gebruiken door VISpashouders en alleen ‘inzetbaar’ op landelijk ingebracht VISpaswater.  Verenigingswater dat niet in de VISpas staat en dus alleen voor leden van die vereniging toegankelijk is, valt niet onder de  MeeVIStoestemming. Ook niet als jij lid van die vereniging bent.

Niet nachtvissen

Hoe bijzonder nachtvissen ook is, het is niet toegestaan voor iemand die meevist – ook niet op wateren waar jij dat wel als VISpashouder mag. Meevissen mag uitsluitend van 1 uur vóór zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang met maximaal twee hengels. Let er ook op dat ‘meevissers’ nooit vis mogen meenemen. Alle voorwaarden rond de MeeVIStoestemming vind je op www.meevistoestemming.nl.

MeeVIStoestemming aanvragen

De MeeVIStoestemming is te bestellen op www.mijnsportvisserij.nl, waar je een formulier invult met gegevens van degene die meevist. Tip: regel dit pas als je zeker weet dat de dag kan doorgaan. Zodra de aanvraag is verwerkt, heb je één van je drie jaarlijkse toestemmingen gebruikt.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.